Deze week is het thema van de week Sweet Citrus. Weer een hele mooie bundel van Stampin’Up! het merk waar ik meer werk. En daar waar deze stempels als eerste doen denken aan citroenen is die in het echt voor heel veel meer te gebruiken en dat wil ik deze week even laten zien. De bundel bestaat uit een stempelset, een stansenset en een embossingfolder. De laatste twee zijn samen een  zogeheten Hybryde Embossingmal. Wat dat is?  Hierbij kun je met de grootste stans voor de vruchten tegelijkertijd embossen en stansen. Dit heb ik gisteren tijdens de wekelijkse Kaart&Klets op maandag laten zien. Terug te kijken op mijn Facebookpagina Papier Plezier en op mijn YouTube kanaal.

Stampin'Up! Sweet Citrus

Als je een citrusvrucht in deze kleuren ziet waar denk je dan aan? Ik zie dan gelijk een limoentje. Lekker fris en fruitig. Geweldige kleuren groen zijn dit daarvoor toch! Granny Apple Green, Parakeet Party en een kleine touch Sweet Sorbet. Voor de basis van de kaart gebruikte ik een kaart met enveloppen uit het Thee&Troost – Kaarten en Enveloppen pakketje. Gewoon omdat ik de kleur en de streepjes zo mooi vond als achtergrond, een gestanste witte mat erop met daarop de vruchten en je heb een geweldig leuke kaart met bijpassende enveloppe.

Ook voor de tweede voorbeeldkaart gebruikte ik hetzelfde groene kleurenpalet. Nu aangevuld met Vellum en Desingpapier IN COLORS 22-24 . En deze tweede kaart is een Funfold kaart. Hierdoor geef je altijd wat extra’s aan een kaart en ze gewoon heel leuk om te maken. Het kost iets meer tijd maar dan heb je ook wat!

Het Vellum heb ik nog ge embossed met de embossingfolder. Dat geeft altijd zo’n leuk effect. Al moet je wel voorzicht zijn met het uithalen uit de folder en bij het opplakken. Zodra je vellum gaat bewerken wordt het kwetsbaar en scheurt het makkelijker.

Tijdens de live wilde ik meer sinasappel kleuren laten zien. Daarom het ik gekozen voor Pumkin Pie, Melody Mange en een touch Gorgeous Grape.  En de blaadjes zijn gewoon groen.  Ook een leuke combinatie om te gebruiken. De linkerkaart is een “gewone basiskaart  – 21 x 14,5  cm”  met daarop een mat van het    desingpapier. Dit is een Sale a Bration premieproduct – een enorm pakvan 12″x 12 “inch designpapier en is te vinden op blz. van de Sale a Brationfolder.  De opbouw van de kaart is gelijk aan de voorbeeldkaart en dat geld ook voor het tweede kaart. Kleur is ander – kaart is hetzelfde. Vanaf volgende week zijn de kaarten uit de januari serie als Kaart&Klets voor Thuis pakketjes te bestellen. Hierover later meer.

Meten is Weten

kaart 1:

  • Basiskaart: 21 x 14,5 rillen op 10,5 cm (lange kant)
  • Mat Designpapier: 14 x 10 cm
  • Mat Basic White ; uitgestanst

Kaart 2:

  • Basiskaart 24,5 x 10,5 cm rillen op 2,5 – 5 – 19,5 en 22 cm. markeerop beide zijkanten en de eerste rillijnen op 2 cm.
  • snij of knip de kaart van de markering aan de zijkant tot aan de markering op de 1e rillijn, knip of zijn vanaf de 1e rillijn schuin naar boven tot aan de tweede rillijn. Dit doe je aan beide kanten
  • Accordeon panelen; 2 stuks van 6,5 x 8 cm – rillen op de korte kant op 2 en 4,5 cm – vouwen als een accordeon
  • Paneel 1: 2 stuks kaartkarton 9 x 7 cm en 2 matjes designpapier 8,5 x 6,5 cm
  • Paneel 2: 2 stuks kaartkarton 8 x 5,5 cm en 2 stukjes Vellum  7,5 x 5 cm ( eventueel embossen)
  • Basic White voor het middendeel 14 x 10 cm
  • Strookje designpapier 14 x 2,5 cm

Gebruikte Stampin’Up! Producten

Klik op de knop om te zien welke producten ik voor deze kaarten heb gebruikt. Natuurlijk kun je al deze producten via mij bestellen.

Bestellen

Alle Stampin’Up! producten die ik gebruik zijn natuurlijk ook via mij te bestellen. Iedere maandag  Samen Bestellen. Deze bestelling plaats ik wekelijks op maandagmiddag. Wil je hieraan meedoen? Zorg dan dat je bestelling bij mij is voor 15.30 uur op maandagmiddag. Dat kan via e-mail: ellyrijnvissu@gmail.com en via dit BESTELFORMULIER

WEBSHOP

Je kunt er ook voor kiezen om in mijn webshop te bestellen. Het voordeel daarvan is een extra bedankcadeautje als je de Hostcode van de maand gebruikt: Hostcode voor januari: UNKDMU42. Het tweede voordeel: je krijgt je bestelling zonder tussenstap direct thuisbezorgd. Wil jij online bestellen? Klik dan op onderstaande knop om direct naar mijn webshop te gaan.

Creativiteit kun je niet opgebruiken. Hoe meer je gebruikt, hoe meer je hebt!

Groetjes en tot de volgende blog! Elly

Maya Angelou