Hallo en welkom bij de Bloghop Stempelschatten van April. Op tweede paasdag! Ik hoop dat jullie allemaal fijne dagen achter je hebben en dat jullie ook zo genoten hebben van het prachtige weer dat nu weer even op de loop is gegaan maar zeker weer terug komt.

En dan nu over naar de bloghop! Ook deze maand gaan we proberen om jullie met deze hop de verborgen en vergeten stempel schatten uit de catalogi te laten ontdekken! Er staan in iedere catalogus weer pareltjes die over het hoofd worden gezien en sommigen van ons gaan aan de slag gaan met producten die een tijdje heel populair zijn geweest maar helaas al snel in de vergeethoek terecht zijn gekomen zijn. Een goede reden om daar met deze bloghop groep iets aan te doen! Deze maand is het een speciale hop want we werken overwegend met producten die zeer binnenkort uit ons assortiment verdwijnen en misschien zelfs al uitverkocht zijn. Vandaar de titel “weg is pech”. Neemt niet weg dat het stuk voor stuk mooie producten zijn! Ik heb gekozen voor de Butterfly Brilliance. Van orgine een achtergrondstempel die op veel andere manieren ook heel goed gebruikt kan worden. Deze keer heb ik drie kaarten gemaakt met drie verschillende achtergrondtechniekjes. Superleuk om te maken dus kijk lekker even mee!

 Vlinders!

Hier zie je ze alle drie op rij. Drie keer de vlinders en drie keer anders met hier en daar ook wat overeenkomsten. Een daarvan is dat ik voor alle drie de kaartjes toon in toon gewerkt heb en daarbij pastelkleuren heb gebruikt. De eerste is gemaakt in Fresh Freesia met een heel klein beetje Highland Heather. De tweede kaart is in Soft Sea Foam met een tikje goud erbij en als je heel goed kijkt zie je ook vellum en een beetje glinstering op de vleugels van de vlinder. Tot slot nummer drie.  Deze kaart is in Petal Pink met wederom vellum een beetje glimmer van de wink of stella.

Blending Brushes

Bij alle drie de kaarten ben ik aan de slag geweest met de Blending Brushes. Bij het eerste kaartje heb ik de vlinder gebruikt om het achtergrondpatroon aan te brengen. De vlinder was daarna zo mooi van kleur dat ik het zonde vond om deze weg te gooien. Dus die heb ik gebruikt als extra accent samen met twee kleinere uitgestanste vlinders die ik in wit heb gestanst en vervolgen heel voorzicht heb gekleurd met de Blending Brush. Het leuke randje komt uit de stansenset Penned Flowers, ook dat is een set die ons gaat verlaten. Om het af te maken heb ik een tekst gestempeld met een tekst uit de “Hof van Eden” en ja je raad het al….deze gaat ook met pensioen! De ovaal pons blijft en ook de kleuren, de platte parel steentjes die ik gebruikt heb gaan nog even mee door.

Het Soft Sea Foam kaartje  is geembossend met de    en vervolgens ook weer geblend in dezelfde kleur. Ik vond de kaart was “vlak” en heb er daarom als extra het goud toegevoegd. Ook hier is de vlinder uit wit papier gestanst en bewerkt met de Blending Brush en de Wink of Stelle. Onder de gekleurde vlinder nog eenzelfde vlinder van Vellum. Rustige, eenvoudige kaarten zijn het zo.

Aan het roze kaartje heb ik iets langer gewerkt. Als eerste heb ik de vlinders als achtergrond gestempeld met Versamark op een witte mat en geembossed met de clear embossingpoeder. Daarna ben ik met de Petal Pink inkt en een blending brush gaan blenden. De vlinder is deze keer uitgestans uit Petal Pink kaartkarton en wederom Vellum. Een tekst erbij en ook dan heb je een rustige maar zeker geen eenvoudige kaart. Leuke technieken. Stuk voor stuk. Gewoon een keer proberen!

Hieronder de drie vlinders van iets dichterbij. Bekijk ze en probeer het ook een keertje.

Inspiratie Opdoen!

Dit was het dan wat mij betreft. Leuk dat je even langs kwam op mijn blog.  Vergeet zeker niet om ook even bij  mijn Stampin’Up! Collega-demo’s  langs te hoppen! Ik weet zeker dat er ook bij hen is weer genoeg  is om te bewondenen. En hoe leuk; we hebben allemaal weer andere stempelschatten in onze kasten weten te vinden! De namen en links naar de blogberichten staan hieronder. Veel plezier met hoppen! Tot de volgende Blog! Groetjes Elly