Warme Winterwensen – Bloghop december Stempelschatten

door | 11 dec 2023 | Blog, Bloghop

Ik schrok even toen ik deze blog ging plaatsen! Het vorige bericht is ook de bloghop van Stempelschatten. Je zou bijna denken dat ik een maand lang niets gedaan heb. Nou het tegendeel is waar! En daardoor heb ik dus geen tij genomen om te bloggen. Dat is wel jammer! Want dit is de plek waar je alles terug kunt vinden. Ik denk dat er de komende twee weken veel berichten geplaatst worden. Content genoeg na 35 x Kerst en Winterinspiratie.

Maar dan nu eerst de bloghop van Stempelschatten. De bloghop van december met als thema “Warme Winterwensen. Of ze warm genoeg zijn mogen jullie bepalen – ik heb mijn best gedaan. Met deze bloghop willen we jullie de  stempels laten zien die we over het hoofd zien in de verschillende catalogi of bij de online only producten. Of we gebruiken een stempelset die een beetje in de vergeethoek is gekomen.  Ik heb deze keer de Seasonal Branches gebruikt. Een stempelset met een heel uitgebreide stansenset die zeker door velen niet gezien is en dat is wel heel jammer want deze stempels en stansen zijn leuk en heel veelzijdig in te zetten.

 

Voor de kaart gebruikte ik Blueberry Bushel als basis.Ik vind dit een mooie warme, winterse blauw.  Ik heb de basis heel rustig in een kleur gehouden, zowel de kaart als de mat en en het gestanste matje zijn met deze kleur gemaakt.

Ik zag toen ik de foto’s ging maken dat ik per ongeluk een embossingfolder heb gebruikt uit de laatste minicatalogus. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik alle embossingfolders een beetje ondergewaardeerd vind en te weinig terug zie in de verschillende maaksels. Een goed voornemen om daar het komende jaar aan te werken!

Op het geheel van basiskaart en matten nog een kleine witte mat als focuspunt. Daar heb ik met een tekststempel een achtergrond op gemaakt. De takken en bessen zijn gestempeld op reststukken wit en daarna uitgestanst om deze te gebruiken op de kaart. De besjes zijn uitgeblend met de Wink of Stella. Het effect van het zacht uitgewaaierde blauw met wat glitter geeft de kaart net weer wat extra wintergloed. Tot slot een tekst en een hele serie pareltjes. En ook de pareltjes zijn winters blauw gemaakt met een Stampin’Blend .

Om de kaart nog wat extra’s te geven kun je de binnenkant natuurlijk ook nog bijpassen maken. Dat is iets wat ik altijd probeer te doen. Soms heel uitgebreid en som met een enkele stempelafdruk. Deze kaart kreeg net weer even wat meer. De tekstachtergrond komt terug en ook de tak en de besjes. Hier heb ik ook het vogeltje uit de stempelset nog aan toegevoegd. En een tekst; omdat ik deze zo mooi bij het thema vond passen.

Zo is het ondanks het wattige hoofd toch gelukt om weer een kaartje te maken die volgens mij het thema alle eer aandoet. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

 

Hop je nog even door?

Heb je vragen of wil je weten hoe je het kaartje maakt? Doe me gerust even een berichtje! Maar eerst….nog even doorhoppen naar een van de andere deelnemers aan deze bloghop! In het blokje hieronder vind je de namen, klik op een van de namen om naar dat blogbericht te gaan. Veel plezier met hoppen en graag tot de volgende keer! Groetjes, Elly

Hop je even met ons mee?

En nu dan; doorhoppen naar de volgende! Klik op een van de namen hieronder om te zien wat er zoal gemaakt is deze maand! Veel plezier met hoppen ….en we waarderen het enorm als je ook nog even een berichtje achterlaat! Groetjes en tot de volgende; Elly

6 Reacties
 1. yvon...

  Hij voelt zeer zeker warm aan Elly, super mooi geworden met deze kleur blauw voelt hij idd warm aan.

  Groet Yvon

  Antwoord
 2. Yolanda

  Wat…watten…. woordspeling… “wat” ik ervan vind? Een reuze kaart. Vind dat vogeltje ontzettend leuk, tak en letters ook! Mooie combi voor StempelSchatten.
  En de embossingfolder hoort er gewoon bij, omdat die in het seizoensthema past. Weer mooi inspiratie! Volgens mij zijn die watten in jouw hoofd meer de inspiratie die eruit vloeit….

  Antwoord
 3. Geke van der Vegt

  Prachtige kaart met een mooie warme, winter blauwe kleur. Ik vergeet ook vaak de embossingfolders.

  Antwoord
 4. Geke van der Vegt

  Prachtige kaart met een mooie warme, winter blauwe kleur. Ik vergeet ook vaak de embossingfolders.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.