Welkom bij de bloghop Stempelschatten van juni. Met deze bloghop willen we jullie stempels laten zien die we over het hoofd zien in het uitgebreide assortiment van Stampin’Up! of die een beetje in de vergeethoek zijn gekomen. Het thema deze maand: maak een Diagonale mannenkaart.

Deze keer was het best lastig om iets te bedenken maar met wat hulp van een van de deelnemers aan Stempelschatten is er toch wat uitgerold. Ik vind mannenkaarten sowieso een wat lastig onderwerp; want wat is nu een mannenkaart? Ik hou er dan ook niet van om de “traditionele” cadeautjes, bier, drank of gereedschap,  te geven aan een man als hij jarig is.  En dan ligt het ook niet voor de hand om die onderwerpen wel voor deze hop te gebruiken. 

Zoals ik als zei heb ik wat suggesties gehad, de kleuren heb ik dit keer laten kiezen door mijn echtgenoot en de verdere invulling is van mezelf. En dit is het eindresultaat.

Lijnenspel

En als je dan toch out of the box gaat …dan ook maar een slimline kaart met een basis van 21 x 21 cm- rillen op 10,5 cm en dan heb je een mooi formaat slimline kaart. En lekker veel ruimte voor een mooie diagonaal over het midden van de kaart. De achtergrond – voorkant basiskaart – heb ik gestempeld met een rasterstempeltje uit de Wild Ferns stempelset en daar komen ook de varentakken die linkshonder en rechtsboven zijn gestempeld op de voorkant van de basis.

Ook de achtergrond van de witte diagonaal waar de tekst op is gestempeld en geplakt is gestempeld met hetzelde rasterstempeltje. Ik vind het wel wat hebben van een stukje jute stof en dat vond ik weer mooi passen bij de varentakjes.

Ook op de strook die achter de tekststrook geplakt is heb ik gestempeld met een varentakeje uit de Wild Ferns stempelset .

De binnenkant is natuurlijk bijpassend gemaakt, een witte mat van 20,5 x 10 cm en om in het lijenspel te blijven heb ik daar met het “jute”stempeltje een diagonale baan ingestempeld. Een mooie tekst erbij en de twee krulvarens , dan heb je een mooie bijpassende binnenkant voor de kaart.

De tekst op de voorkant van de kaart is samengesteld met de stempelset Classic Letter en de Minialfabeth stansenset. Als laatste, ik kon het niet laten, heb ik er nog wat embellishments bijgeplakt.

Het enige dat ontbreekt is een enveloppe; wat vinden jullie moet er gewoon een witte zakenenvloppe omheen of zal ik er een van bijpassende designpapier maken?

 

Hoppen maar!

Hop vooral even door om meer inspiratie op te doen. Deze keer kun je langs bij    verschillende blogberichten. Dat is flink wat inspiratie voor mannenkaarten.  We vinden het super leuk als je een bericht achterlaat bij ieder van ons en waarderen dat enorm! Heel veel plezier met hoppen en tot een volgende! Groetjes Elly

Gebruikte Stampin’Up! Producten

Hieronder een overzicht met de Stampin’Up! producten die ik voor dit kaartje heb gebruikt. Klik je op een van de plaatjes dan kom je direct in mijn webshop. Natuurlijk kun je daar bestellen. Dan komen de producten direct bij jou thuis. In de webshop kun je echter alleen met paypal of creditcard betalen.

Wil je dit liever niet dan kun je de bestelling ook bij mijn plaatsen; doe je mee aan de verzamelbestelling dan zijn de verzendkosten maximaal € 6,25 . Ik kan de bestelling ook rechtstreeks naar jouw adres laten sturen; in dat geval zijn de verzendkosten € 7,95

Bestellen direct bij mij: